Gaziemir

25 Ekim 2009 Pazar

Gaziemir kadın danışma merkezi


İzmir- Gaziemir Belediyesi’nin kentteki birçok kurum ve kuruluşla işbirliği için kurduğu Kadın Danışma Merkezi 20 Temmuz’da törenle açıldı. Açılışa Uçan Süpürge de katıldı.





Uçan Süpürge Haber Merkezi- İzmir Gaziemir Belediyesi’nin Kadın Danışma Merkezi, 20 Temmuz 2005 Çarşamba günü düzenlenen bir törenle açıldı.

İncirli Park’ın içinde özel olarak inşa edilen depreme dayanıklı bir binada hizmet verecek olan Kadın Danışma Merkezi’nin yapımında teknik donanım ve çevre düzenlemesi gibi işleri Gaziemir Belediyesi, dekorasyonu ise çeşitli firmalar üstlendi.





Merkezin açılışı için düzenlenen törende ESBAŞ (Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer’e, merkezin inşaatına yaptıkları katkılardan dolayı plaket verildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’a da kadın danışma merkezlerinin işleyişine yönelik deneyimlerini aktardığı ve merkezin kuruluş aşamasında Gaziemir Belediyesi’ne moral desteğiyle güç verdiği için bir plaket sunuldu.

Plaketlerden biri de ABD’den gelen Türkiyeli film yapımcısı Binnur Karaevli içindi. Gaziemir Belediyesi, Karaevli’ye, kadınları anlatan bir belgesel film çektiği için teşekkür etti.

Gaziemir Belediyesi tarafından kadınlara ücretsiz olarak sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmeti vermek üzere açılan Kadın Danışma Merkezi'nde; Psikolog Görüşme Odası, Avukat Görüşme Odası, Eğitim Salonu ve Çocuk Oyun Odası olmak üzere dört ayrı birim bulunuyor. Bu birimlerde gönüllü psikologlar ve hukuk danışmanları sürekli görev yapacak ve başvuran kadınlara sorunlarına göre yardımcı olacak. Kadınlarla yapılan tüm görüşmeler gizli tutulacak.

Merkezin Eğitim Salonu’nda kadınları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler ve film gösterimleri yapılacak. Ayrıca, okumaya yönlendirmek amacıyla eğitim ve öğretime yönelik bir kitap okuma köşesi hazırlanacak.

Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, başvuran kadınlara danışmanlık vermenin yanı sıra, sorunlarının çözümü için onları ilgili kurumlara (Baro, Sosyal Hizmetler, sağlık kuruluşları vb.) da yönlendirecek.





Açılışa katılarak gezme fırsatı bulduğumuz Kadın Danışma Merkezi’nin bir parkın içinde kurulmuş olması, yapımında depreme dayanıklı malzemelerin kullanılması, iç dekorasyonun son derece güzel ve kadınları kendilerini iyi hissettirecek şekilde yapılması, Gaziemir Belediyesi’nin bu işi ne kadar ciddiye aldığının ve kadın konusunda gösterdiği çabanın ne kadar samimi olduğunun bir göstergesi. Uçan Süpürge olarak, belediyelerin kadınlara yönelik bu tür girişimlerini çok olumlu ve önemli buluyoruz. Dileğimiz, her belediyenin çalışma programlarına kadınlarla ilgili konuları da dahil etmesi ve böyle merkezler açarak kadınlara hizmet vermesi. (SD)




Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi
Adres: Gazikent Mahallesi A.Taner Kışlalı Spor Salonu Yanı İncirli Park
Telefon: 0 232 252 56 57

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa