Gaziemir

25 Ekim 2009 Pazar

Gaziemir Ortak Akıl Projesi




Gaziemir’de ortak akıl oluşturuluyor

Gaziemir Belediyesi 2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Planın hazırlık çalışmaları kapsamında “ arama konferansı” düzenledi.




İki gün boyunca süren arama konferansına; Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediye başkan yardımcıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Gaziemir’de bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar katıldı.
Gaziemir ilçesinin sorunlarının çözümüne yönelik önerileri ve beklentilerini belirlemek; ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelecek vizyonunu ortaya koymak amacı ile bir araya gelen katılımcılar, hazırlanan taslak doğrultusunda görüş ve önerilerini sundular.
Konferansın başında uygulanacak olan 5 yıllık stratejik planın amaç ve hedeflerini aktaran, Gaziemir Belediyesi Stratejik Plan ve Planlama Müdürü İrfan Yapar, “Ortak akıl yaratma ve hedefler seçmeyi siz paydaşlarımızla beraber gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Gaziemir Belediyesi için oluşturulan misyon ve vizyonun aktarıldığı konferansta taslak hedefler üzerinde de durularak katılımcıların fikirleri alındı. Toplantıda konuşma yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Yaptığımız stratejik plan ile kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almak ve planlı bir şekilde Gaziemir için yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu toplantı önümüzü ve ufkumuzu açacak. Planlı çalışmak bize zaman kazandıracaktır’ dedi. Başkan Şenol Gaziemir’de yaşayan herkesin “ yaşadığım yer için ne yapabilirim” diye düşünmesi gerektiğini belirterek “çok yakında bu konuyla ilgili bir projeyi yaşama geçireceğiz. Gaziemir’de yaşayan herkesin bu kent için elini taşın altına sokmasını istiyoruz. Gaziemir için, Gaziemir gönüllülerini bir araya getireceğiz” dedi. Arama konferansında ilçede bulunan yerel basını temsil eden gazeteci Türker Küpçük, konferansın bilimsel bir çalışmanın işareti olduğunu söyleyerek “ ilk kez Gaziemir için bir araya geldik. Katılımcı demokrasi adına olumlu bir adım olarak görüyorum. Gaziemir Belediyesi’ne yerel düzeyde bunu hayata geçirdikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Toplantıların sonucunda tüm katılımcılarında önerilerinin de yer aldığı 2010-2014 Gaziemir Stratejik planı oluşturulup, kamuoyuna sunulacak.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa