Gaziemir

30 Kasım 2009 Pazartesi

Gaziemir belediyesinden trafik canavarına karşı tedbir



Trafik canavarına
karşı örnek işbirliği


Gaziemir Belediyesi ile Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı işbirliğiyle
tüm ilköğretim öğrencilerine ‘hareketli derslikte’ eğitim veriliyor


Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı’nın ‘Hareketli Derslikli Trafik Eğitimi’ çalışması, Gaziemir Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’nda başladı. Vakıf ile Gaziemir Belediyesi’nin işbirliği sonucu başlayan çalışmada, eğitim otobüsünün bahçesine girebileceği tüm okullarda öğrencilere ‘trafik olgusu ve kurallara uymanın önemi’ aşılanacak. Otobüsün giremediği okulların öğrencileri ise, uygun okullara gelerek eğitimden faydalanacak.
2000 yılından bu yana devam eden proje için okulda düzenlenen törene, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kapusuz, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker ile Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Başkanı Ekrem Bulgun katıldı. Kaymakam Tuğ, “Trafikte kaybedilen her can önemli. Adnan Kahveci ve Recep Yazıcıoğlu gibi Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli beyinlerimizi bile ne yazık ki trafik kazasına kurban verdik” diye konuştu.
Artan nüfus ve taşıt sayısına bağlı olarak trafiğin önemli sorun haline geldiğini söyleyen Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kapusuz, belediye olarak trafik eğitimi konusuna ciddi şekilde yaklaştıklarını anlattı. Kapusuz, “Her yıl orta ölçekli bir ilçenin nüfusu kadar insanımız ne yazık ki kaybediyoruz. Bunu önlemeliyiz” dedi.
Trafik kazalarında her yıl ortalama 5 bin kişinin öldüğünü, bunun 2-3 katı insanın yaralandığını dile getiren Bulgun ise, şunları söyledi: “Eğitimle minik beyinlere bu olguyu yerleştirmek, trafik kurallarına daha çok uymayı sağlayalım. Bu, bizim trafikteki sigortamız olur. Ölen ve yaralanan insanların sayısını azaltır. Genç beyinlere trafiğin önemini daha kolay yerleştirebiliyoruz.”

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa