Gaziemir

30 Kasım 2009 Pazartesi

Gaziemir belediye başkanında JET çözüm


Sarnıç’taki Mimar Kemalettin Mimar Kemalettin Tekstil Meslek Lisesi’nin çevre düzenlemesi talebini anında ele alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol talimatı verdi: Yarın betonu kırıp ağaçlandırma çalışmasına başlayalım

Çevreye ve ağaçlandırmaya verdiği önemle dikkat çeken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ender Karabulut, Sarnıç Mimar Kemalettin Tekstil Meslek Lisesi Müdürü Fatma İpek Öcal Günel, Beden Eğitimi Öğretmeni Kadir Sorguç ile okul öğrencilerinden Esra Kırkozak ve Rıdvan Aydeniz’in ziyareti, bir sorunun anında çözümüne vesile oldu.
Müdür Günel, okul bahçesinde çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışması yönündeki talebi üzerine Başkan Şenol, Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne talimat verdi. Şenol, “Yarın sabah okulun bahçesindeki betonu kıralım. Ağaçlandırma ve çevre düzeni ile çiçeklendirme çalışmasını yapalım” dedi.
Ziyaretçiler bu jet çözümle şaşırırken Şenol, okul bahçelerinin betonla kaplı olmasının yanlış olduğunu söyledi. “Bizler dedelerimizden kalan doğayı bozduğumuz için çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı suçluyuz” diyen Şenol, çevre ve doğa konusunun belediyenin önceliği olduğunu kaydetti. Şenol, şöyle devam etti: “Küresel ısınma ve kuraklık yapılan bu büyük yanlışlığı her gün yüzümüze vurmaya başladı. Çocukların koşup oynayacağı alanları bile betonlaştırmak büyük hata. Okullardan bu yönde gelecek talepleri yerine getirmeye her zaman hazırım. İlçemizin üç yanı ormanlarla kaplı olmasına rağmen görev sürem içinde bulduğum tüm boş alanları ağaçlandırmaya kararlıyım.”

‘Görevimiz olmasa da…’

Öte yandan Nevvar Salih İşgören İlköğretim Okulu öğrenci temsilcisi Umut Araboğa da Başkan Şenol’u ziyaret edip çiçek sundu. Araboğa, okulunda çevre düzenlemesi, istinat duvarı, oturma bankla, spor malzemeleri, güvenlik kulübesi ile kantine masa ve sandalye temini konularında destek istedi. “Belediyenin asli görevleri arasında eğitim olmasa da destek yapıyoruz” diyen Şenol, belediyenin gücü doğrultusunda taleplere cevap verileceğini dile getirdi.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa