Gaziemir

6 Aralık 2009 Pazar

Gaziemire havacılık meslek yüksek okulu açılıyor



Gaziemir ‘havasını’ buluyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un, ESBAŞ ve EGEV ortaklığında hayata geçirilen “Havacılık ve Uzay Kümelenmesi” projesinin geliştirilmesi için kurulan derneğe ‘onursal üye olması’ mecliste oybirliğiyle kabul edildi

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Ege Serbest Bölge A. Ş. (ESBAŞ) ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ortaklığında başlatılan Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Projesi’nin geliştirilmesi amacıyla kurulan derneğin onursal üyesi oldu. Belediyenin olağan meclis toplantısında Başkan Şenol’un ‘onursal üye’, Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba ve Gaziemir İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Vangöl’ün ‘kurucu üye’ olmaları oybirliğiyle kabul edildi.
AeroSME ve SCRATCH projelerini tek çatı altında birleştirerek oluşturulan ve AB üyesi ülkelerle, aday ülkelerde havacılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİ`lerin inovasyon, Ar-Ge projelerine finansal ve teknik destek sağlayan AeroPortal Projesi ESBAŞ`ı üyeliğe kabul etmişti. Bu gelişmenin ardından geçen ay yapılan toplantı bir dernek kurulması kararlaştırıldı. Derneğin kurucu üyeleri arasında ESBAŞ, EGEV, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Atatürk, Kemalpaşa ve Eskişehir organize sanayi bölgeleri, Eskişehir Sanayi Odası, Gaziemir Belediyesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu, TAV gibi kurumlar yer aldı.




Havacılık Meslek Yüksekokulu kurulacak

Proje kapsamında, üniversitelerde havacılık ve uzay konusunda eğitim veren meslek yüksekokullarının açılması için çalışma yapılacağı açıklandı. Projenin hedefleri arasında; sektördeki Türk ve yabancı sanayicilere, mesleki ve teknik yönlerden rehberlik etmek, savunma sanayiinde de ülke içinde yeterli katkı payını arttırmak bulunuyor. İlk genel kurulda üye sayısının 100’ü bulması beklenen derneğin çalışmalarına her tür desteği vermek istediklerini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, projenin Gaziemir’in gelişmesi ve istihdam açısından çok değerli olduğunu kaydetti.
Derneğin başkanlığını Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş yapıyor. Yönetim kurulunda ise, ESBAŞ Özel Projeler Koordinatörü Ayhan İzmirli, ESBAŞ Danışmanı Vacit Şar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Aydoğan, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, İAOSB Bölge Müdürü Doğan Hüner, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba, Eshişehir Organize Sanayi Bölgesi’nden Onur Sürmeli, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Sinan Musabeyli, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Suat Erkoç ve Gaziemir İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Vangöl yer alıyor.
Öte yandan Başkan Şenol, Ege Üniversitesi bünyesinde eğitim verecek olan Havacılık Meslek Yüksekokulu'nun Sarnıç'ta kurulacağını, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa