Gaziemir

9 Aralık 2009 Çarşamba

Gaziemir Çöp Toplama Hizmetinde yenilikler

Çöplerin belirlenen saat ve toplama noktalarına poşetle bırakılması dönemi başlıyor

‘Gaziemir başaracak’



Pilot seçilen dört caddede proje konusunda bilgilendirilen halk ve esnaftan büyük
destek var. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, çevre temizliğinde yeni
bir dönemi başlatacak uygulamanın “çok kısa sürede kabulleneceğini” dile getirdi

Gaziemir’de pilot bölgedeki 4 caddede 7 Ocak’ta başlayacak ‘çöplerin belli saatlerde ve poşetli şekilde’ toplanmasına yönelik projenin tanıtımı sürüyor. Gaziemir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi görevlileri, Akçay, Önder, Abdülhamit Yavuz ve Türkan Saylan caddeleri üzerindeki halk, apartman yöneticileri ve esnafı tek tek gezerek bilgilendiriyor. Çevre sağlığını tehdit eden unsurları, çöplerin neden olduğu mikrop ve bakteri oluşumunu, kötü koku ve görüntü kirliliğini önlemeyi amaçlayan projeye halk ve esnafın büyük ölçüde destek vereceği gözleniyor.
Görevliler; bilgilendirme çalışması sırasında çöplerin belirlenen saatlerde toplanacağını, hemen ardından çöp poşetlerinin bırakıldığı ‘sarı boya ile belirlenmiş’ yerlerin dezenfekte edileceğini anlatıyor. Projenin hayata geçmesi sonrasında, belirtilen saatlerde ve belirtilen noktaların dışına çöplerini bırakanlara cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.
Yapılan çalışmada halk ve esnaftan olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, vatandaşların duyarlı davranacaklarından emin olduğunu söyledi. “Gaziemir bu işi kesinlikle başaracaktır” diyen Şenol, gelen şikayet ve önerileri dikkate alacaklarını kaydetti. Şenol, şöyle devam etti: “Gaziemirliler çevre temizliği konusunda zaten çok duyarlıdır. Yere çöp atmamaya özen gösterirler. Projeye gereken desteği vereceklerdir.”



Vatandaşların görüşleri:

Çiğdem Tozkan (Apartman Yöneticisi): Herkes saatinde çöpünü çıkarırsa sorun olmaz. Proje olumlu ve destekliyoruz. Çöp konusunda yaşanan tartışmalar da böylece sona erecektir.
Vennur Balcı (İletişimci): Projenin halk ve çevre sağlığı konusunda çok yararlı olacağını düşünüyorum. Halk ve esnafın gereken desteği ve duyarlılığı göstereceğini sanıyorum.
Mehmet Emre (Emekli): Faydalı olacaktır. Ancak vatandaşlar sorumlu davranmayabilirler. Belirlenen saatler dışında bırakılan çöpler kötü görüntü yaratır. Kedi, köpek poşeti parçalar.
Kenan Akgül (Esnaf): Bu uygulama bana göre de olumlu ve faydalı olur. Ancak, bazı insanların saat ve çöp toplama noktası kuralına uyacaklarını sanmam. Sıkıntı olabilir.
Elmas Nakış (Esnaf): Çöpler böyle toplanırsa kötü koku, kirlilik sona erer. Ancak, sokak köpekleri ve kedilerinin aç kalma tehlikesi var. Bu sorunun çözümüne de kafa yorulmalı.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa