Gaziemir

9 Aralık 2009 Çarşamba

gaziemir bilgi edinme masası



Bilgi edinme hakkının tanınması ve kullanılmasını sağlamak amacıyla 09/10/2003 tarihli ve 4982 sayılı "Bilgi edinme Hakkı Kanunu" kabul edilerek 24 Nisan 2004 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Anılan kanunun yürürlüğe girmesi nedeniyle Belediyemiz bünyesinde yalnızca bu duyarlı görevin yürütülmesiyle ilgili olarak Bilgi Edinme Birimi oluşturulmuştur.

Genel Sekreter Yardımcılığına direkt bağlı olarak çalışan Bilgi Edinme Birimi Belediye Sarayı 1.kat 105 nolu odada faaliyetini sürdürmektedir. Ayrıca; gerçek ve tüzel kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmalarına ilişkin 09/10/2004 tarihli ve 4982 sayılı “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” de yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Bilgi edinme hakkını kullanmak isteyen vatandaşlarımız;

http://www.izmir.bel.tr/bilgiedinme.asp?menuID=1162&MenuName=Bilgi%20Edinme

isimli kurumsal internet sitemizde yer alan "Bilgi Edinme" bölümünü seçtiklerinde anılan kanun ve uygulama yönetmeliğinin tam metnini inceleme fırsatı bulacaklardır.
Böylece yönetmelikle düzenlenen başvuru usulü ve şartlarını da öğrenerek bilgi edinme başvurularını sağlıklı bir biçimde gerçekleştirebileceklerdir.
Aynı bölümde yer alan ve yönetmelikle düzenlenmiş olan Gerçek ve Tüzel Kişiler İçin ayrı ayrı başvuru formları yer almaktadır.

Vatandaşlarımıza bilgi edinme başvurusu yapmadan önce anılan uygulama yönetmeliğinin 9-10-11-12-13 ve 14. maddelerini özellikle incelemelerini tavsiye ediyoruz.

Bilgi Edinme Birimimize başvurularınızı şahsen, posta yoluyla, elektronik posta veya faks yoluyla da yapabilirsiniz.


FAX : 0.232.483 65 28
E-posta :
ADRES :
İzmir Büyükşehir Belediyesi
Bilgi Edinme Birimi
Cumhuriyet Blv. No:1
Kat:1 Oda no:105 Konak - İZMİR

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa